Diestsesteenweg afgesloten voor alle verkeer op dinsdag 22 november : "Vermijd de omgeving"

Foto: Google Maps

De Diestsesteenweg (N2) in Tielt-Winge wordt afgesloten op dinsdag 22 november, je kan de omgeving beter vermijden die dag. 

Sinds eind september vinden er al voorbereidende nutswerken plaats voor de de heraanleg van de Diestsesteenweg/Staatsbaan. 

"De Staatsbaan/Diestsesteenweg is vandaag een brede gewestweg met drie rijstroken en een verouderd rioleringsstelsel. Wegen en Verkeer plant daarom verschillende ingrepen over een afstand van 4,2 km, tussen de Blerebergstraat in Tielt-Winge en de Robberodestraat in Bekkevoort. Er komt een gescheiden riolering en de overbodige middenstrook verdwijnt. De overbodige middenstrook verdwijnt om ruimte te maken voor bredere en veiligere fietspaden. Nadat alle nutsleidingen verplaatst zijn, wordt er gestart met de riolerings- en wegenwerken in het voorjaar van 2023", luidt het bij de initiatiefnemers. 

De steenweg wordt , in dit kader, dus afgesloten op dinsdag 22 november vanaf 18.30 uur in de vooravond ter hoogte van het kruispunt met de Rijsbergtsraat en de de Heidebergstraat. 

De aannemer zal die dag een doorsteek maken van de riolering, dwars onder de gewestweg. Hierdoor moet doorgaand verkeer een dag worden omgeleid via de lokale wegen.

De werken vinden plaats ter hoogte van huisnummers 43-45 op de Diestsesteenweg in Tiel-Winge, aan het kruispunt van de Rijsbergstraat en de Heidebergstraat. Lokaal verkeer tussen de Boonveldstraat en de Oude Tiensebaan is wel toegestaan. 

Vooral het doorgaand verkeer zal hinder ondervinden. Auto's, vrachtverkeer en bussen van De Lijn moeten een omleiding volgen tussen Bekkevoort en Leuven via de Boonveldstraat, Hoekbosstraat, Driesstraat en Oude Tiensebaan. 

Fietsers worden dan weer omgeleid via de Rijsbergstraat, Heuvelstraat en Horenweg. 

Lees meer over