Burgemeester Beeken ligt niet wakker van njet van CD&V en N-VA: "Niets is wat het lijkt in Tielt-Winge"

Beeken
Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) van Tielt-Winge ligt niet wakker van het feit dat CD&V en N-VA niet mee willen stappen in zijn nieuwe lijst waarmee hij bij de volgende verkiezingen naar de kiezer wil stappen." In Tielt-Winge is vaak niet wat het lijkt en bovendien reken ik op inwoners die mee willen bouwen aan een nieuwe toekomst, niet op de bestaande politici"

Afgelopen week liet Beeken weten dat hij bij de volgende verkiezingen niet meer zou opkomen onder Open Vld vlag maar dat hij dat met een eigen lijst wilde doen. "Ik ga ervan uit dat zij die mee willen denken zich kenbaar zullen maken. Als er genoeg interesse is, kunnen we ook met een neutrale lijst naar de kiezer trekken. Ik ben alvast niet van plan om de gemeente te besturen met een donkerblauwe lijst.Ik heb mijn idee maar ik sta zeker open voor andere meningen en ik wil zeker in overleg gaan. Een burgemeester is er voor iedereen, vandaar dat ik ook iedereen wil betrekken die mee wil nadenken over de toekomst van onze gemeente en over hoe we Tielt-Winge beter kunnen maken", zei hij daar toen over. 

Intussen lieten CD&V en N-VA al weten geen interesse te hebben om hierin mee te stappen maar dat laat de burgemeester niet aan zijn hart komen. "Ik begrijp niet dat mensen al neen zeggen nog voor ze het programma of de intenties kennen. Mijn deur staat in elk geval open voor iedereen, ook zij die nu neen zeggen want in Tielt-Winge is nooit iets wat het lijkt. Hoe dan ook ben ik vooral benieuwd of inwoners bereid zijn om zich te engageren om deze gemeente beter te maken." 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play