“Acht weken omleiding voor één stukje beton is geen toonbeeld van goed beleid”, hekelt oppositie de nazorg van werken

16 April 2024 | 11u31 | Gepost door redactie
Raadslid Jo Smekens van oppositiepartij N-VA hekelt de nazorg van werken in de gemeente

Raadslid Jo Smekens van oppositiepartij N-VA hekelt de nazorg van de werken in Tielt-Winge. “Je kon er de laatste jaren niet naast kijken, er werd gewerkt in Tielt-Winge. Maar wat met de nazorg? Wie houdt er nog bij waar wat gebeurt?”

Smekens verwijst naar de werken in de Haksbergstraat waar er begin februari gewerkt werd aan de riolering die er, zo zegt hij, in 2017 verkeerd werd aangelegd. “Hiervoor moest er een stuk beton opgebroken worden over de ganse breedte van de rijweg. Omrijden dus, zelfs voor voetgangers en fietsers. De rijweg werd op 16 februari hersteld maar moest nog uitharden. Op 21 maart, een vijftal weken later dus, vroeg ik op de gemeenteraad waarom de omleiding nog altijd nodig was. Omdat deze situatie echt wel absurd werd, hadden de mensen uit de buurt de borden al wat meer aan de kant gezet, zodat ze te voet of met de fiets toch al door konden. Dat stuitte op onbegrip en natuurlijk is verkeerssignalisatie verplaatsen niet oké maar welk signaal geef je als beleid? We zijn intussen half april en de omleiding staat er nog steeds”, zegt Smekens. 

Volgens het oppositielid wist ook de meerderheid niet waarom de omleiding er nog staat. “Wellicht is de aannemer het vergeten, luidde het maar er werd in maart al gezegd dat de aannemer gecontacteerd zou worden en intussen blijft de situatie ongewijzigd, met name verwarrend en dus gevaarlijk. Hopelijk beseft er snel iemand dat meer dan acht weken omleiding voor één stukje beton absoluut geen toonbeeld is van goed beleid”, besluit Smekens.

 

Lees meer over