Zusters schenken orgel met meer dan 1200 pijpen aan kerk in Begijnendijk: "Een match made in heaven"

ORgel

Op zondag 8 oktober wordt om 15 uur, in de Sint-Luciakerk van Begijnendijk, het nieuwe pijporgel ingezegend en ingespeeld tijdens een inhuldigingsconcert door organist Koen Van Damme.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Het Lombaertsorgel telt meer dan 1200 pijpen en is afkomstig uit de kloosterkapel van de zusters van het Heilig Hart van Maria in Berlaar. "Door de nakende afbraak van hun kapel hadden de zusters enkele jaren terug hun orgel professioneel laten demonteren en werd het opgeslagen in een magazijn. Zij waren op zoek naar een levendige parochie waar muziek een essentieel deel uitmaakt van de zondagsliturgie om het instrument een nieuw onderkomen te geven", zeggen Inge Verbruggen en Stijn Feyaerst, de meter en peter van het orgel.

De parochie van Sint-Lucia droomde dan weer al jaren van een echt pijporgel om hun koor te begeleiden in de vieringen. "Het was een match made in heaven."

De zusters besloten het orgel onbaatzuchtig te schenken aan de kerk van Begijnendijk. Het orgel dat in 1989 volledig gerenoveerd werd door Leopold Lombaerts is hiermee aan een nieuw hoofdstuk toe in zijn bestaansgeschiedenis.

“Tijdens het inhuldigingsconcert wordt dit godsgeschenk in al zijn glorie getoond aan de dorpsgenoten, organisten, muziekliefhebbers en sympathisanten.  Wees maar zeker dat alle registers worden opengetrokken.”

ORgel
De zusters besloten het orgel onbaatzuchtig te schenken aan de kerk van Begijnendijk

Lees meer over