Trajectcontroles in Begijnendijk controleerden bijna 3,5 miljoen voertuigen: minder dan 1% in overtreding

ANPR camera Betekom
Het bestuur van Begijnendijk publiceerde cijfers over de gunstige resultaten van de trajectcontroles in de verschillende straten van de gemeente in het gemeenteblad.
 

Op 1 maart 2023 werden de ANPR-camera's van de trajectcontroles in de Peuterstraat, Staeystraat en Soelstraat (noord) geactiveerd en in mei 2023 volgden de camera's in de omgeving van de scholen van deelgemeente Betekom en de Soelstraat (zuid). "Door de handhaving te versterken aan de hand van trajectcontroles wil het bestuur de verkeersveiligheid verhogen, kwetsbare weggebruikers en kinderen in het verkeer beschermen en de verkeersdoorstroming verbeteren", zo klinkt het bij de gemeente Begijnendijk.

Enkele cijfers:
In totaal werden er 3.429.119 voertuigen gecontroleerd, waarvan bijna anderhalf miljoen in de Pastoor Pitetlaan. In de Peuterstraat reden in december 2023 99.60% van de voertuigen aan de correcte snelheid, in de Staeystraat 96.22% en in de Soelstraat zelfs 99.72%. "Over de volledige periode van maart 2023 waren er weliswaar 16721 voertuigen in overtreding, maar deze vertegenwoordigen slechts 0.5% van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen", zo deelt het bestuur tevreden mee.

Lees meer over