Technische dienst Begijnendijk neemt eerste elektrische voertuig in ontvangst

Elektrisch voertuig gemeente dienst

Het wagenpark in Begijnendijk was toe aan vernieuwing. Het gemeentebestuur wenste in te zetten op ecologie en duurzaamheid en deed dat dan ook.

"Concreet worden drie voertuigen vervangen door drie elektrische voertuigen, namelijk een Peugeot e-partner, een Nextem Orca en een Nissan Leaf. De komende dagen worden deze voertuigen voorzien van een leuke bestickering en zal je ze in het straatbeeld kunnen bewonderen”, zo geeft het gemeentebestuur mee. Vermits het wagenpark toe was aan vernieuwing en het bestuur wenste in te zetten op ecologie en duurzaamheid, werd in de zitting van de gemeenteraad van 16 februari 2023 beslist om via het aankoopplatform van de 'Vlaamse streekintercommunales' duurzame voertuigen aan te kopen.

Schepen David Dupont (Samen) reageert tevreden: “Klimaatverandering, het is iets waar iedereen zich al wel eens zorgen over gemaakt heeft. Een probleem dat alleen aangepakt kan worden als iedereen, elk land, elke burger en dus ook elke gemeente toekomstgericht begint te denken en handelen. Een traag maar gestaag proces. Deze week werd op de gemeente het eerste elektrische voertuig geleverd voor de technische dienst. De 'elektrificering' van het volledige wagenpark zal wellicht nog ettelijke jaren duren, maar de start is genomen en de richting is duidelijk.“

Lees meer over