N-VA voorzitter heeft verborgen talenten en presenteert programma op verjaardagsfeest van gewezen piratenzender Mi-Amigo

Mi-Amigo

N-VA voorzitter in Begijnendijk Erik Hendrickx is van meerdere markten thuis, zo blijkt. De 60-jarige politicus is al jaar en dag een gepassioneerd dj en mag nu ook een uur radio maken tijdens het 50-jarig verjaardagsfeest van gewezen piratenzender Mi-Amigo in Terneuzen. “Ik had zo graag deel uitgemaakt van de originele ploeg op de boot destijds maar daarvoor was ik te jong.”

Wie herinnert zich nog Radio Contact, Maeva of Seven, een voor een vrije radio’s die aan het einde van de vorige eeuw hoogtij vierden en hun oorsprong vonden in de piratenzenders van weleer die programma’s maakten vanop een schip in internationale wateren. Hendrickx was er meteen aan verkocht als tiener. “Ik smokkelde toen een radio mee naar mijn bed en luisterde geboeid naar de programma’s van Mi-Amigo en Veronica. Dat was echt mijn ding en later ging ik dan ook zelf radio maken.”

Dat laatste doet hij tot vandaag de dag nog altijd, hij bouwde zelfs een heuse radiostudio in zijn woning in Begijnendijk waar hij programma’s maakt voor Golden Oldies Radio, een digitaal station waar hij, elke zondag, samen met andere pioniers de sfeer van Mi-Amigo doet herleven. Dat hij gepassioneerd is, blijkt wanneer hij de jingles van weleer laat horen en je de twinkeling zijn ogen ziet. “Het was voor mij destijds dan wel niet meer op zee maar het waren zeer fijne jaren. Die sfeer opnieuw laten herleven via mijn programma’s nu, is super.”

Lees verder onder de foto.

Mi-Amigo
Samen met andere pioniers viert Erik feest

50 jaar Mi-Amigo gaat voor veel emotie zorgen 

Samen met vele andere veteranen viert Erik op 28, 29 en 30 juni 50 jaar Mi-Amigo in Terneuzen en nu mag hij wel een programma presenteren op een schip. “En dan te bedenken dat Mi-Amigo destijds ontstond omdat Sylvain Tack, die van de Suzy Wafels en, onder andere, Paul Severs, een eigen radio wilde want zendtijd kopen bij de bestaande zenders werd hem te duur. Ik weet nu al dat ik tijdens het verjaardagsweekend constant rillingen ga hebben, het wordt emotioneel zoveel is zeker.”

Een veel uitgebreider interview met Erik en andere pioniers van weleer lees je binnenkort in Thema Magazine. 

 

 

Lees meer over