Meer dan 3000 euro Vlaamse steun voor Poezenplaneet om energiekosten te helpen betalen

Poes

De Poezenplaneet vzw in Betekom, een deelgemeente van Begijnendijk, krijgt 3.194 euro energiesteun van Vlaanderen. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt 663.000 euro uit voor dergelijke steun aan dierenasielen in Vlaanderen.

Tot voor kort kregen dierenasielen helemaal géén structurele steun vanuit de overheid maar in 2020 kwam daar verandering in. Daarbovenop doet Vlaanderen nu een eenmalige extra inspanning specifiek om  de fors gestegen energiefacturen ietwat te compenseren.

“Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur. De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten”, aldus de minister.

Het concrete bedrag dat zal worden uitbetaald aan de dierenasielen is afhankelijk van de grootte van het asiel, en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor Poezenplaneet VZW Betekom in Begijnendijk gaat het dus over een bedrag van 3.194 euro.