Handelaars niet te spreken over gang van zaken tijdens werken rond de Sint-Laurentiuskerk in Betekom

Kerk Betekom werken

De lokale handelaars in Betekom, deelgemeente van Begijnendijk, zijn boos over de werken rond de Sint-Laurentiuskerk. Dat de gemeente vergroeningswerken start is het punt niet, de timing daarentegen zorgt voor ongenoegen. Zo ook bij de uitbaters van bakkerij Van Praet. "Overal in de ruime omgeving zijn er grote werken gestart en worden er wegen afgesloten en het verkeer omgeleid. Moeten deze werken nu echt op dit moment gebeuren?"

In hun bakkerijen in Betekom, Rotselaar en Haacht zien de uitbaters een serieuze daling van de omzetcijfers. Hun grootste frustratie betreft de veelheid en duurtijd van wegenwerken op de grote assen maar ook de lokale initiatieven kunnen volgens hen beter. In hun bakkerij op de Gelroodsesteenweg, 50 meter van de kerk in Betekom, liggen veertig onverkochte broden op het schap en de broodautomaat geraakt niet meer leeg.

"Dat de parking aan de kerk ook in het weekend afgesloten blijft begrijpen we niet. De werken liggen op dat moment stil en voor onze bakkerij is de weekendverkoop de grootste bron van inkomsten."

De zaakvoerders hebben in 2016 hun jobs opgegeven en zijn met hart en ziel in hun bakkerijverhaal gestapt, intussen hebben ze  negen personeelsleden in dienst. "Het wordt voor ons stilaan echt moeilijk en het plezante is er ondertussen af."

De werken in Betekom zullen, volgens de aannemer, nog een tweetal weken duren. 

Lees meer over