Chiro Betekom komt met opmerkelijk initiatief om extra geld in te zamelen voor hun nieuwbouw

chiro

Omdat de Chiro in Betekom nog wat extra centen kan gebruiken om hun nieuwbouw te financieren komen ze met een origineel initiatief met name een lotenlening.

De ruwbouw van hun nieuwbouw is intussen al klaar maar het beschikbare budget is op omdat de chiroleden niet hadden gerekend op de fel gestegen prijzen in de bouwsector, vandaar dat ze nu komen met de originele formule.

Mensen kunnen een lotje kopen voor 100 euro, ze moeten er wel minstens twee kopen, en elk jaar worden er 50 lotjes uitgeloot en die krijgen dan hun investering terug en maken ook kans op een prijs. “Daarnaast is er elk jaar de kans op het winnen van de gratis huur van de polyvalente zaal voor één dagdeel”, luidt het bij de chiro.

De leden streven naar het verkopen van 500 loten. “Op die manier zal iedereen binnen de tien jaar zijn of haar bedrag terug betaald krijgen.”

 Het huidige gebouw dateert uit de jaren 80 en is dringend aan vervanging toe.

De gemeente droeg trouwens ook haar steentje bij tot de nieuwbouw want die zorgde voor de grond via een erfpachtovereenkomst, een subsidie van 200.000 euro en een renteloze lening van 200.000 euro.

Er staat nog een infovergadering gepland op 29 november in eetzaal ’t Sjibke om 19 uur en de eerste terugbetalingen zijn voorzien in 2025.

Intekenen kan via de website van de chiro.