Chiro Begijnendijk poseert trots bij toekomstig lokaal

Chiro
De Chiro van Begijnendijk kijkt reikhalzend uit naar de nieuwbouw die er zit aan te komen.

Lander Holemans (met kleurrijke broek) is leider bij de Chiro en aangewezen als werfcoördinator voor Chiro Begijnendijk. Zijn ogen stralen terwijl hij vertelt over het project genaamd 'Begijnendijk bouwt buitengewoon'.

"Er wordt 127m² bruto oppervlakte bijgebouwd voor de chiro, en op de verdieping 87 m² bruto voor KAJ en nog een mooi terras. Daarnaast zullen er douches en toiletten zijn, ook voor leden met een fysieke beperking. De duurzaamheid wordt verzekerd door de verwarming op warmtepompen," zo zegt hij. "Onze bloeiende Chiro telt momenteel maar liefst 120 leden", klinkt het verder. Hij hoopt dat het project tegen eind 2024 zal worden afgerond.

Bevoegd schepen Sorée (N-VA) is bijzonder blij met de start van het derde grote bouwproject voor de jeugd van Begijnendijk en Betekom. "Dankzij subsidies en een renteloze lening van de gemeente kunnen Chiro Begijnendijk en KAJ in Begijnendijk, evenals Chiro Betekom, hun droom van een nieuw jeugdlokaal realiseren. Terwijl Chiro Betekom zich in de afrondende fase bevindt, zijn Chiro Begijnendijk en KAJ begonnen aan hun bouwproject. Daarnaast investeert het gemeentebestuur ook in een nieuw gebouw voor de kinderopvang in Betekom, op dezelfde locatie als het nieuwe gebouw voor Chiro Betekom", licht hij toe. Sorée, die deze projecten onder zijn hoede heeft, is vol lof voor de administratie, alle betrokken jeugdverenigingen, kinderopvang en vrijwilligers. "Hun samenwerking en toewijding maken het mogelijk om deze projecten in harmonie en met de steun van de gemeente te realiseren."

Lees meer over