Bruin drinkwaterprobleem in Begijnendijk nog niet van de baan, beterschap op komst

Bruin water

De problemen met het drinkwater in Begijnendijk zijn, na drie jaar, nog altijd niet van de baan maar er is beterschap op komst. De Waterweg belooft acties te ondernemen om te verhelpen aan de nog steeds bestaande problemen, De problemen met het drinkwater ontstonden al drie jaar geleden, uit sommige kranen komt nog altijd soms bruin water.

Ondanks verschillende overlegmomenten van het bestuur met De Watergroep en enkele gerichte acties, zoals het spoelen van leidingen, werd het probleem tot op heden nog niet volledig opgelost. Er komen verdere acties om aan de nog bestaande problemen te verhelpen”, zegt raadslid Fred De Keyser (Samen) die zich de problematiek al langer aantrekt.  

De problemen met het drinkwater ontstonden al drie jaar geleden, uit sommige kranen komt soms nog altijd bruin water.

“De Watergroep belooft verdere acties te ondernemen om dit euvel op te lossen. Wij hebben hen al in gebreke gesteld vorig jaar en op 22 december kwamen ze al met een presentatie om een en ander op te lossen. De Watergroep belooft alvast bijkomende acties en ze gaan inwoners informeren, dat gebeurt nog voor het einde van de maand.”