Nieuwe skateparken op komst

24 februari 2023 | 09u19 | Gepost door dvdg.media@tel…
Skatepark Aarschot
Met de aankondiging van de uitbouw van de sportvoorzieningen aan de Laaksite wordt nu ook bevestigd dat er een skatepark zal uitgebouwd worden. Het park aan de Klinker wordt in een nieuw jasje gestoken. 

De stad Aarschot heeft goed nieuws voor de skaters. Weldra zullen ze terecht kunnen op twee fonkelnieuwe en uitdagende skateparken. Niet alleen wordt het grote skatepark aan Jeugdhuis De Klinker volledig heraangelegd. Maar op de Laaksite zal ook een volledig nieuw skatepark uitgebouwd worden. "We kunnen met het aanbod van twee skateparken ook alle skaters, zowel de voorzichtige als de meer gewaagde uitdagingen aanbieden", zegt schepen van Jeugd Stef Van Calster (N-VA).

De vernieuwing van het park aan de Klinker zal er al snel komen. Dat van de Laaksite zal wellicht pas voor 2025 zijn. Het zal er samen met diverse sportinstallaties uitgebouwd worden tot een heus sportcomplex. "Ook voor de liefhebbers van bmx komt er hier een ferme en uitdagende piste", zegt de schepen.

Inspraak

Hoe de parken zullen ingericht worden is het resultaat van de inspraakmomenten van de skaters. “In samenwerking met skateorganisatie Vzweetje hielden we infomomenten om de wensen van de skaters te kennen”, zegt Van Calster. "Daarin werd ook beslist dat het skatepark ingericht wordt voor gebruik van alle skaters, dus ook beginners. Dat van de Laaksite wordt eerder afgestemd op de gevorderden.

Lees meer over