Zoutleeuw denkt na over plaatsen nieuwe bankautomaat

Opnieuw bankautomaat in Zichem

Terwijl er op andere plaatsen almaar meer bankautomaten verdwijnen, is er in Zoutleeuw goed nieuws hierover. Er zijn namelijk onderhandelingen aan de gang met financiële instellingen om een nieuwe automaat te plaatsen in de gemeente, zo liet schepen Carl Kempeneers (Cd&v) weten op de gemeenteraad na een vraag van Lode Everaert (Onafhankelijke). 

Het was Everaertsdie de alarmbel luidde omdat hij vond dat er de laatste maanden veel banken weg gingen uit Zoutleeuw waardoor er een tekort dreigde aan bankautomaten in de gemeente.

Kempeneers (Cd&v) antwoordde op de gemeenteraad dat hij contact zou opnemen met een firma die neutrale bankautomaten voorziet in samenwerking met ING, KBC, Belfius en Fortis en dat er zou gekeken worden naar een goede toegankelijke locatie.

Op de volgende gemeenteraad zal hierover teruggekoppeld worden.

“Op dit moment hebben handelaars grote moeite om stortingen te doen en daarbovenop om enkel geld op te vragen. Dit laatste kan enkel in bankkantoren die hiervoor een toelating hebben van hun hoofdzetel”, zegt N-VA raadslid Michel Boyen er nog over in een post op sociale media. 

Lees meer over