Zo zullen de werken op de N3 richting Sint-Truiden er uiteindelijk gaan uitzien

De omleidingswegen zijn eindelijk bekend.

De geplande werken op de N3, die eerst niet doorgingen en dan weer wel, krijgen eindelijk vorm. 

Fases: 

De aannemer werkt vanaf maandag 10 juni een tweetal weken aan het fietspad. Om vlot en veilig te werken, worden afwisselend een rijstrook richting Sint-Truiden en richting Tienen ingenomen. Alle kruispunten blijven open voor verkeer. 

 • Fase 1 (10 - 12 juni): werken op de weghelft richting Sint-Truiden tussen de Hildebergstraat en Dorpsstraat
 • Fase 2 (13 - 19 juni): werken op de weghelft richting Tienen tussen de Dorpsstraat en Kersenlaarlaan
 • Fase 3 (20 - 21 juni): werken op de weghelft richting Tienen tussen de Hildebergstraat en Kersenlaarlaan

Omleidingen: 

 • Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken.
   
 • Fietsers kunnen tijdens de werken gebruikmaken van het fietspad in de richting van Tienen dat tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad wordt. Ter hoogte van de verschillende kruispunten is er steeds de mogelijkheid om de gewestweg over te steken.
   
 • Openbaar vervoer: De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 313, 562, 657 kunnen vertraging ondervinden tijdens de werken. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
   
 • Gemotoriseerd verkeer: om veilig te kunnen werken, neemt de aannemer afwisselend de rijstrook richting Tienen en Sint-Truiden in op de Grote Steenweg (N3). 
  • Fase 1 (10 - 12 juni): Het verkeer richting Tienen rijdt op de Grote Steenweg. De weg is richting Sint-Truiden afgesloten tussen de Hildebergstraat en Dorpsstraat. Het verkeer richting Sint-Truiden volgt een omleiding via de Broekstraat, Neerlandensestraat, Wittenweg, Orsmaalstraat, Dormaalstraat en Dorpsstraat. 
  • Fase 2 (13 - 19 juni): Het verkeer richting Sint-Truiden rijdt op de Grote Steenweg. De weg is richting Tienen afgesloten tussen de Dorpsstraat en Kersenlaarlaan. Het verkeer richting Tienen volgt een omleiding via de Vijfwilgenstraat en Dungelstraat.
  • Fase 3 (20 - 21 juni): Het verkeer richting Sint-Truiden rijdt op de Grote Steenweg. De weg is richting Tienen afgesloten tussen de Hildebergstraat en Kersenlaarlaan. Het verkeer richting Tienen volgt een omleiding via de Vijfwilgenstraat, Dungelstraat, Dorpsstraat, Dormaalstraat, Orsmaalstraat, Wittenweg, Neerlandensestraat en Broekstraat. 

Lees meer over