"Nee, u moet echt géén achterstallige rioolbelasting betalen aan oplichters"

4 juli 2022 | 16u46 | Gepost door rik.poulman@te…
pishing

In Zoutleeuw circuleren op dit ogenblik valse e-mails waarbij de stad opdracht zou gegeven hebben aan een gerechtsdeurwaarder / incassobureau om rioolbelasting en afvalstoffenheffing te innen. Let daar bij op, want het zijn phishing mails. De stad heeft klacht ingediend bij de politie.

“In maart 2022 hebben wij u een aanmaning gestuurd betreffende uw achterstand voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting”, begint het bericht. Dan volgt een dreiging met een gerechtelijke procedure indien het gevraagde bedrag van 256,35 euro niet binnen de vijf dagen betaald is.

Burgemeester Boudewijn Herbots: “Wat u best meteen doet is het bericht deleten en zeker het geld niet te storten, want het gaat hier op een poging tot oplichting via phishing. Vanuit de stad hebben wij klacht ingediend bij de politie.”

Wie een verzoek tot betaling krijgt, kijkt best naar het e-mailadres van de afzender. Vaak komt zo’n bericht uit het buitenland, maar zelfs als het mailbericht met extensie .be betreft is nog steeds waakzaamheid geboden.

Voorlopig lijken de mails alleen in Zoutleeuw terecht te komen.

achterstallige belasting

Lees meer over