Levens in Zoutleeuw bedreigd: woeste bende duikt op in Het Vinne

Zo'n mannen kom je niet graag tegen in het donker. (Foto: Ridders van Pendragon)

Als je leven je lief is, blijf dan op zondag 22 mei weg uit provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. Daar wordt namelijk een woeste bende middeleeuwers verwacht die kon ontsnappen uit de diepe krochten van het Gravenkasteel. Tenzij je een uitdaging wel ziet zitten natuurlijk.

22 mei is Archeologiedag in Zoutleeuw. De mensen van de Liebaart en de Ridders van Pendragon slaan er hun tentenkamp op. Je kan er het dagelijks leven van de vroege middeleeuwen beleven, zien, ruiken en horen. Voor de bezoekers is het mogelijkheid om rond te lopen in het kampement, een spelletje te dobbelen met een krijger die slecht tegen zijn verlies kan, te proeven van een overschotje van een middeleeuwse maaltijd, je even opwarmen aan het kampvuur, vragen stellen en enkele stukken van de wapenuitrusting passen of gewoon rondkijken. Ambachtslui tonen hoe ze werktuigen, kledij en eten maken. Krijgers bereiden zich voor op de strijd. Leer er vuur maken en boogschieten.

Lees verder onder de foto
Archeologiedag

Tijdens een wandeling van ongeveer 4 kilometer geeft Het Vinne zijn mysteries prijs. Want hoe is dit meer daar ontstaan? Wat vertellen archeologische vondsten over menselijke bedrijvigheid door de eeuwen heen? Nog maar weinig mensen weten vandaag nog dat Het Vinne heel wat te maken had met lucifers. Er valt dus heel wat te ontdekken en te beleven.

Lees verder onder de foto
archeologiedagen_2

De Archeologiedag vindt plaats op zondag 22 mei van 13 tot 17 uur in Het Vinne. De toegang is helemaal gratis.

Lees meer over