Heuse Zeppelin als nieuw speeltuig in Het Vinne

8 juni 2022 | 13u47 | Gepost door rik.poulman@te…
Vinne nieuwe speeltuin

De proefvlucht met een zeppelin in Het Vinne verliep vanmorgen probleemloos. Alle aanwezige kindjes van De Tinteltuin die in het tuig aanwezig waren, beleefden een spannend moment bij de landing toen er rook uit de motoren ontsnapte.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Domeinbeheerder Liesbet Cox kijkt tevreden naar de onthulling van de zeppelin, een nieuwe attractie in het provinciaal domein Het Vinne. “Wij ontwikkelen hier een nieuwe speeltuin op dezelfde plaats als de vorige”, vertelt Liesbeth. “De oude speeltuigen dateerden al van in 2008. Er zat behoorlijk wat sleet op. Bij de aanleg van een nieuwe speeltuin gaan wij uit van het karakter van ons domein met meer natuur en meer groen.”

Kinderen van De Tinteltuin mochten het nieuw klimtuig in de vorm van een zeppelin onthullen. Intussen wordt nog gewerkt aan een groot paviljoen, waar kinderen kunnen schuilen en dat ook gebruikt kan worden door klassen wanneer die op excursie komen in Het Vinne. Tegelijk is het paviljoen ook een doolhof. De nieuwe speeltuin is rolstoeltoegankelijk voor kinderen met een beperking. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in een hoekje met water en zand.

Lees meer over