Herman Vanmunster uit Neerlanden plant voettocht naar Santiago de Compostela voor het Passhuis

3 februari 2022 | 15u53 | Gepost door christian.henn…
Herman in Compostela

De 58-jarige Herman Vanmunster uit Neerlanden, een voormalig cipier, wil op 26 februari aan een nieuwe voettocht naar Compostela beginnen, ten voordele van het Passhuis uit Halle-Booienhoven. Hij begint eraan op 26 februari en zal drieënhalve maand onderweg zijn, met welgeteld 94 stapdagen, of ongeveer 25 kilometer per dag. “Ik 2016 heb ik het al gedaan, maar toen vertrok ik uit Vezelay, in de Auxerre. Nu zal ik wel 2420 kilometer afleggen”, zegt Herman.  Sponsors zijn zeer welkom.

“Ik doe dit om de vzw Passhuis uit Zoutleeuw te steunen. De jongste twee jaren hebben we niets kunnen organiseren, waardoor er een vorm van geldnood is ontstaan. Vandaar deze sponsortocht. In het Passhuis zijn minderjarige en meerderjarige gasten en we krijgen geld van de Vlaamse Overheid om de lonen te betalen. Maar de lopende kosten van het pand moeten we zelf betalen”, vertelt Herman die in 2014 het Passhuis mee hielp oprichten en nog altijd in het bestuur zetelt. Hij is de papa van één van de jongeren die in het Passhuis worden opgevangen.

Lees verder onder de foto

Herman Vanmunster aan de Cruz de Ferro
Herman aan de Cruz de Ferro

Jongeren met autisme

Passhuis staat als ouderinitiatief in voor een op maat opvang en begeleiding van jongeren met autisme . Passhuis vzw is er van en voor de personen met autismepectrumstoornis of hun ouders/familieleden die gebruik maken van de diensten van de vzw. De beheersstructuur is hier volledig op gebaseerd. Deelnemen aan de diensten van de vzw betekent mee beheren. “Voorlopig is het alleen een dagverblijf, maar in de toekomst willen we ook mikken op woonwerking. Wat de tocht betreft ben ik niet aan mijn proefstuk toe, want ik deed het al eens in 2016, maar met vertrek vanuit Frankrijk. (foto’s Herman Vanmunster). Nu vertrek in aan het Passhuis zelf in de Asbroekstraat in Halle-Booienhoven, op 26 februari om 10 uur. Overnachten moet ik telkens regelen de dag voordien bij mensen die de pelgrims willen opvangen. Terugkeren doe ik ditmaal met het vliegtuig. In 2016 keerde ik met de bus weer, maar dat is toen nogal tegengevallen”, lacht Herman.

Sponsors gezocht

Sponsoren van Herman en dus het Passhuis kan op verschillende manieren: sponsoring van 500 euro met het logo op de shirt van Herman tijdens de tocht, sponsoring van 100 tot 300 euro met vermelding op de facebookpagina: Passhuis Santiago, dagtochtsponsoring van 20 tot 50 euro met voor die dag vermelding op de facebookpagina, of een vrije gift.

Sponsoren kan via de rekening: BE18 9731 9124 8365

Lees meer over