Guy Dumst nieuwe burgemeester, de liefde bracht hem naar Zoutleeuw

22 december 2022 | 14u24 | Gepost door rik.poulman@te…
guy dumst

Zopas legde Guy Dumst (CD&V) de eed af als nieuwe burgemeester van Zoutleeuw. Zoals aan het begin van de legislatuur werd afgesproken, volgt hij partijgenoot Boudewijn Herbots op voor de laatste twee jaar.

“Ik groeide op in Aalst, maar de liefde bracht mij dertien jaar geleden naar Zoutleeuw”, glimlacht de nieuwe burgervader die vandaag nog steeds gelukkig getrouwd met Clara. Samen hebben zij een dochter Margaux.

Guy Dumst: “De overstap van een centrumstad naar een kleine landelijke stad was voor mij toch even wennen. In Aalst was ik heel actief in het sociale leven. Ook hier begreep ik al heel snel dat ik mij onder de mensen moest begeven. Ik werd in Zoutleeuw al heel snel aanvaard en heb in korte tijd toch al mijn steentje kunnen bijdragen, meen ik. Het verenigingsleven is dé ruggengraat van Zoutleeuw en dat wil ik zeker verder ondersteunen.”

De aandacht van de nieuwe burgemeester gaat in het bijzonder naar de zwakkeren en de alleenstaanden in de stad. “Maar liefst één op acht Leeuwenaren is alleenstaand en voor hen is het, zeker vandaag, geen makkelijke zaak om alles te beredderen. Ik wil vooral een luisterend oor zijn voor alle inwoners. Vaak zijn kleine problemen wel een grote zaak voor de mensen zelf. Op een constructieve manier zal ik proberen die problemen te helpen oplossen. Ik ga ook mijn best doen om de visie van onze meerderheid te blijven volgen, gecombineerd met mijn eigen insteek: efficiënt, transparant werken van onderuit. De inwoners zijn naar mijn mening de aandeelhouders van onze stad en die moet je soigneren. Hun mening telt … mijn deur zal 24/7 voor hen open staan, daar mogen ze zeker van zijn!”

Lees verder onder de foto
Dumst_2

Guy wil ook de eigenheid van Zoutleeuw bewaren. “De ervaring leert me dat een fusie niet altijd de beste optie is. Geen fusie om de fusie … enkel wanneer we er met z’n allen beter van worden. Uiteraard besef ik wel dat het er wellicht van zal komen. Dan moeten we uiteraard voorbereid zijn. Gemeenten met een gelijkaardig landelijk karakter als dat van Zoutleeuw, zouden volgens mij de beste match zijn.”

Dumst was de voorbije jaren voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Knuz. “Ik heb daar de kans gekregen om een nieuwe visie uit te rollen. Ik ben begonnen met amper 500 woningen in Landen, Linter, Zoutleeuw en Geetbets. Mijn werk zit er nu bijna op en wij zullen eindigen met 4.000 woningen. Ondertussen hebben we bijna alle wachtlijsten weggewerkt in onze regio.

Dumst3

Lees meer over