16-jarige Qwinten uit Zoutleeuw krijgt rake klappen, neus op verschillende plaatsen gebroken

5 juni 2024 | 10u08 | Gepost door redactie
Qwinten

Vrijdagnamiddag kreeg de 16-jarige Qwinten uit Zoutleeuw rake klappen van een man aan het het station in Sint-Truiden. Op sociale media is er intussen een steunactie gestart voor de jongen. 

De 16-jarige jongen stond -terwijl hij een worstenbroodje aan het eten was- aan het station van Sint-Truiden te wachten op de bus naar Zoutleeuw toen een 46-jarige man uit Oudsbergen hem klappen gaf. De man zou meerdere mensen aan het station hebben aangesproken en was, zo zei hij, voor zijn baas op zoek naar dealers. Hij zou zelf onder invloed geweest zijn op het moment van de feiten. Uiteindelijk haalden de mensen van het Fietspunt Qwinten naar binnen.

Dat Qwinten rake klappen kreeg, bleek uit het feit dat zijn neus gebroken was op verschillende plaatsen en hij hiervoor verschillende operaties zal moeten ondergaan. Een patrouille van de zone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwekerken kon de man even later arresteren op de Tiensesteenweg. Hij reed er vermoedelijk onder invloed van alcohol zodat ook zijn rijbewijs voor vijftien dagen werd ingetrokken. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. 

Wie de jongen en zijn familie wil steunen kan dat via deze link.

Lees meer over