Zware verkeersagressie in Tienen: “Ik werd op klaarlichte dag aangevallen met een hamer”

"Hij raakte me met de hamer in de rug"

Op woensdag 31 januari werd P.A., een inwoner van Tienen, aangevallen door een persoon met een hamer, dit in het centrum van Tienen, op klaarlichte dag. Hij begrijpt de hoeveelheid agressie totaal niet.

“Ik stond geparkeerd in de Nieuwstraat in Tienen, duidelijk met mijn invalide kaart, toen een bestuurder, zich plaatste op de voetgangerszone. Ik vertelde hem vriendelijk dat hij verkeerd geparkeerd stond, waarop deze persoon naar zijn achterbank ging en daar een hamer ging halen. Op het moment dat ik me omdraaide, gaf hij mij, met de hamer, een slag in mijn rug. Wat nog het ergste van al was, was dat zijn zoontje in de auto zat en alles kon zien."

Zwaar letsel 

"Ik ben 4 jaar geleden gevallen met de fiets, waar mijn zoontje bij was. Ik was helemaal verlamd en heb terug moeten leren lopen. Hierdoor lag ik maanden in het ziekenhuis van Pellenberg. Natuurlijk had ik schrik dat dit terug een effect had op mijn vorige trauma. In plaats van de hulpdiensten te bellen, omdat die misschien te laat gingen zijn, ben ik onmiddellijk naar de spoeddienst gereden in Tienen, maar gelukkig waren er geen extra verwondingen”, aldus P.

Politiezone Getevallei bevestigt dat er een klacht werd neergelegd. De zaak wordt verder onderzocht door de politie.

Lees meer over