Zeppe & Zikki waren present op Strapdag in De Suikerspin in Grimde

16 september 2022 | 15u19 | Gepost door christian.henn…
Er werd gedanst samen met Zeppe, Zikki en de Octopus

Op de Strapdag in GO basisschool De Suikerspin in Tienen waren heel wat activiteiten aangekondigd. Zo zou Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters langskomen, maar die werd opgehouden door het energiedebat. Geen nood, want Zeppe & Zikki waren ter plaatse om hun nieuwe reeks te lanceren. En ook de Octopus danste lustig mee.

“We hadden zoals in veel scholen vandaag de Strapdag. Wij hebben 285 leerlingen en bijna niemand kwam naar school met de auto. We proberen dat trouwens het hele jaar lang te stimuleren”, aldus directeur Dieter Rodeyns. De campagne is een initiatief van het Octopusplan en kadert binnen de jaarlijkse  Week van de Mobiliteit.

Lees verder onder de foto

Zeppe en Zikki Tienen
Zeppe en Zikki omringd door fans

Nieuwe reeks

Sinds 2008 bestaat de filmreeks over Zeppe & Zikki, maar in De Suikerspin werd de nieuwe reeks gelanceerd die weldra op de schermen zal lopen,met o.a. acteurs Kurt Rogiers,n Karen Daenen en de Romeo’s. De leerlingen van de derde grad mochten na de dansjes naar de films gaan kijken. Zeppe en Zikki waren present op school en alle kinderen wilden hen knuffelen. Ook de Octopus danste mee, want er zijn heel wat Octopusscholen in het land.

Hoogtepunt was uiteraard het dansen op het Straplied, met Zeppe, Zikki en de Octopus, begeleid door een groep dansende kinderen en aangemoedigd door alle anderen.

Zie foto hieronder

Strapdag Suikerspin Tienen
Zeppe, Zikki en ook de burgemeester werden omringd door de kinderen

Lees meer over