Witte rook bij Schapenconclaaf in Tienen, ontstellend nieuws voor wijk Potterie

1 oktober 2023 | 11u56 | Gepost door redactie
Lazuur
Zaterdag vond in Tienen het SchapenConclaaf plaats. Dat vindt een week voorafgaand aan De Lazuur plaats, een inmiddels traditionele aflossingswedstrijd waarbij dertien wijken uit Tienen het tegen mekaar opnemen, waarbij lopers een zelfgemaakt schaap met zich meezeulen.

Helaas kwam de wijk Potterie met ontstellend nieuws. Aan de vooravond van het conclaaf was hun schaap Albert Mouton verdwenen. Wat er precies gebeurde, daarover tast de wijk voorlopig in het duister. Wel is geweten dat Albert zijn oog op een ander schaap had laten vallen, maar naar verluidt was dat gevallen voor een Italiaanse loverboy. De verdwijning van Albert is onrustwekkend. Gaat het over een wanhoopsdaad of is er meer aan de hand? In ieder geval moest Potterie forfait geven voor De Lazuur.

Uiteindelijk, na een aantal uur beraad, was er witte rook. Grimde en Passieveld starten met een voorsprong voor het mooiste contrei. Gigi, Hakendover en Viandra mogen ook wat eerster starten met hun voorsprong voor het mooiste schaap.

De contreien die meedingen in de wedstrijd zijn;

Kumtich, Meer, Passieveld, Vedove, Vissenaken, Apenland, Bruynissem, Dertiende (Hakendover), Dok, Getedraken, Gilain en Grimde.

Op zaterdag 7 oktober om 17.00 start de wedstrijd op de Grote Markt in Tienen.

Tekst: Laurien Holsbeeks/Rik Poulman.

Lees meer over