Wie wil Bosch schade berokkenen? Woensdagavond weer dreigmelding na bomalarm dag eerder en 2 brandstichtingen

Bosch Tienen

Er zijn wat meer details bekend over de tweede dreigmelding, woensdagavond 3 augustus, bij Bosch in Tienen. Op dinsdag 2 augustus was er ook al bomalarm en eerder waren er ook al twee brandstichtingen in het bedrijf.

Rond 22 uur kreeg de portier een dreigmelding die "van die aard was om de nodige voorzorgen te nemen", zo luidt het bij het bedrijf. De politiezone Getevallei werd onmiddellijk gealarmeerd en de site werd helemaal ontruimd. Het bedrijf werd doorzocht met de hulp van honden.

De medewerkers van de nachtploeg werden eerst overgebracht naar het Vianderdomein en daarna naar de kantine van voetbalclub KVK Tienen.

 In de ochtend pas veilig

Deze ochtend om 5 uur kon de site weer worden vrijgegeven en mochten de medewerkers de gebouwen weer betreden. De ochtendploeg kon om 6 uur het werk hervatten.

“De mensen zijn toch onder de indruk en worden begeleid . We nemen elke mogelijke dreiging serieus”, zegt perswoordvoerder Peter De Troch.

Ook al 2 brandstichtingen

Eerder was er dus ook al een bomalarm en tot twee keer toe probeerde iemand brand te stichten.  Of er een verband is met de bommeldingen is niet bekend. 

Het parket voert samen met de lokale politie het onderzoek. 

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over