Vrouw zwaargewond na duik met wagen nabij rotonde, brandweer knipt wagen open

Een vrouw raakte gekneld bij het ongeval in Bost

Op de rotonde aan de Hannuitsesteenweg en de Zuidelijke Ring in Tiense deelgemeente Bost is zaterdagavond omstreeks 18 uur een vrouw zwaargewond geraakt. Ze belandde met haar wagen bovenop een rotonde toen ze moest uitwijken, ze werd uit haar auto bevrijd door de brandweer.

De bestuurster kwam met haar Peugeot uit de richting van Sint-Truiden en merkte de rotonde te laat op. De wagen kwam net niet in de fiets- en voetgangerstunnel onder de rotonde terecht. Eerst stabiliseerde de brandweer de auto zodat deze niet naar beneden kon vallen, eens dat gebeurd was, werd deze opengeknipt.

Het Leuvense parket stelde een verkeersdeskundige aan om de juiste en omstandigheden te kunnen bepalen.

Het zou in het kalenderjaar 2022 al de vierde keer zijn dat zoiets op deze locatie gebeurd. Enkele weken geleden werden op deze plaats uit voorzorg nog een extra vangrail geïnstalleerd. Deze deed al goed dienst, na amper enkele dagen reed er al iemand tegen. Het zou sinds de aanleg van de rotonde al het vijftigste ongeval zijn. De stad Tienen heeft deze gevaarlijke situatie al eerder doorgespeeld aan hogere instanties.

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) toont zich verontwaardigd. “Ik heb dit reeds meegegeven aan Agentschap Wegen en Verkeer en ze gingen hiervoor een deskundige aanstellen. Nu zijn we een aantal ongelukken verder is er nog steeds niets gebeurd. Dit is reeds het vierde zware ongeval dit jaar aan deze rotonde en we zien geen enkele vooruitgang. Het enige wat ik kan doen, is blijven aandringen voor een oplossing.”

Het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) wist te melden dat er al een aannemer onder de arm werd genomen. Om de snelheid er drastisch omlaag te helpen zal er gebruik gemaakt worden van ribbelstroken ook gekend als “horizontale signalisatie” en extra markeringen in de vorm van borden.

De brandweer moest in Bost een vrouw uit haar wagen knippen bij een ongeval

Lees meer over