Voormalig friturist Freddy Gillaer uit Tienen overleden

Zijn huisbereide tartaar was de beste in heel Tienen

Iedereen die in Tienen opgroeide en woonde, kende Freddy Gillaer (79) wel, de voormalige uitbater van de frituur Saint-Germain. Freddy overleed gisteren.

Freddy had 40 jaar lang zijn frituur in de Minderbroedersstraat in Tienen en stond bekend om zijn overheerlijke huisgemaakte tartaar. Menig scholier en ouderen kwamen regelmatig bij hem op de vloer. Moniek Amen was zelf een tijdje een huurder en woonde boven de frituur. 

“Freddy begon midden jaren ’60 met zijn frituur Saint-Germain. Hij was bekend om zijn beste tartaarsaus in Tienen. Ik woonde jaren boven de frituur als huurder en kende hem dus wel tamelijk goed. Hij was een heel direct, eerlijk man en stond altijd klaar om anderen te helpen. Zo schonk hij vaak aan goede doelen. Voor degenen die hem echt kenden, had hij een hart van goud. Ik zal hem zeker missen.”

Een laatste groet kan worden gebracht op woensdag 27 maart van 19 tot 20 uur bij uitvaartcentrum Rummens op de Aarschotsesteenweg in Tienen. De afscheidsceremonie en crematie zal plaatsvinden in intieme familiekring. 

Zijn huisbereide tartaar was de beste in heel Tienen

Lees meer over