Vlaanderen gul voor lokale sportinfrastructuur Tienen

sport_3

Met € 529.000 van de Vlaamse overheid kent kan het stadsbestuur ingrijpende renovatiewerken laten uitvoeren aan de sporthallen in het Houtemveld. Ook komt er een nieuws skatepark. Buur Grand Slam valt eveneens in de prijzen.

De stad zal het geld gebruiken voor ingrijpende renovatiewerken aan de drie multifunctionele sporthallen van het sportcentrum Houtemveld. Deze subsidie dient voor aanpassingen op het vlak van duurzaam energiebeheer, brandveiligheid, hygiëne en toegankelijkheid. Daarnaast zullen de sportvloeren aangepakt worden en wordt het bestaande skatepark volledig vernieuwd en verder uitgebouwd.

“Het is de bedoeling om de kwaliteit van onze accommodatie gedurende minstens 15 jaar te verlengen en de uitbatingskost ervan drastisch te verlagen”, licht schepen van vrije tijd Wim Bergé (DC&V) toe. “Eind maart dienden wij een uitgebreid subsidiedossier in op basis van grondige analyses en prognoses. Van de meer dan 40 ingediende dossiers weerhield de Vlaamse overheid er 17, waaronder het onze. Deze meevaller maakt voor ons de opstart van een masterplan voor het sportcentrum Houtemveld meteen een stuk eenvoudiger. Met dit masterplan wordt een toekomstvisie uitgewerkt voor de ruimtelijke indeling en de gebouwen van het sportcentrum, rekening houdend met de toekomstige noden.”

Lees verder onder de foto
sport_2

Niet alleen de stad mag zich gelukkig prijzen. Privé sportcentrum Grand Slam, gelegen naast het Houtemveld. Voor een totale investering van € 1,6 miljoen, kent de Vlaamse overheid hier een kleine € 400.000 aan subsidies toe.

Wim Bergé: “Grand Slam is complementair aan onze sportinfrastructuur. Een goede samenwerking is dan ook een pluspunt voor het sportief gebeuren in onze stad. Tienen heeft een zeer uitgebreide sportinfrastructuur, waar meer dan honderd sportverenigingen en individuele sporters dankbaar gebruik van maken. Met deze meevaller krijgt het bruisende, sportieve hart van onze stad op vele vlakken een serieuze facelift.”

Lees meer over