Vier tot zes jaar wegenwerken in Oplinter

3 juni 2022 | 09u05 | Gepost door rik.poulman@te…
Tijdens de informatieavond op 2 juni werden de plannen uitvoerig toegelicht en bediscussieerd.

In 2023 starten doorheen het centrum van Oplinter grote wegen- en rioleringswerken. Ook aanpalende straten worden aangepakt. Hoelang de werken duren, hangt van de aannemer af. Aquafin houdt rekening met vier tot zes jaar. Doorgaand verkeer van en naar Linter/Budingen moet al die tijd omrijden.

De werken zijn absoluut nodig om wateroverlast drastisch te verminderen. Tegelijk worden afval- en regenwater van mekaar gescheiden. Volgens de planning gaat men in 2023 ermee van start. Omdat er momenteel nog geen aannemer is aangeduid, houdt de stad rekening met vier tot zes jaar verkeershinder.

“Het gaat over een omvangrijk werk, maar dit is echt wel nodig”, zegt burgemeester Katrien Partyka. “Wij zien allemaal de gevolgen van het klimaat. Bij wateroverlast zoals vorig jaar, worden mensen heel vaak geconfronteerd met hoge kosten en met een hoop ellende. Daar moeten wij absoluut iets aan doen om dat te vermijden.”

Lees verder onder de foto
wegen oplinter

Het werk wordt uitgevoerd in verschillende fases. Waarschijnlijk wordt er gestart aan de Oplintersesteenweg tussen garage Buttiens en het centrum van het dorp. Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Eigenaars van woningen die langs het traject wonen, moeten in de toekomst een ontkoppelde afvoer van regen- en afvalwater op hun eigendom (laten) aanleggen. Informatie hierover vind je op de website https://www.aquafin.be/sites/aquafin/files/2021-10/infovergadering_oplinter_afkoppeling.pdf.

Een uitgebreid artikel over de werken kan u lezen in Passe Partout van 22 juni.

Oplinter wegen2

Lees meer over