Verschillende kelders opengebroken in flatgebouw

inbraak PIT
Dieven hebben zich in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november toegang verschaft tot zes kelders van het PIT-gebouw langs de Hamelendreef in Tienen. Op het eerste zicht gebruikten ze daarbij een breekijzer.

“In enkele van die kelders werden voorwerpen meegenomen”, zegt een bewoner. “Ook is er schade aan het slot en aan de deur van iedere kelder. Een grote bezorgdheid reist bij de bewoners over wie de mogelijke dader is. Gaat het hier om een medebewoner of gaat het om iemand die kon binnenglippen? Het appartementsblok bevat dan ook meer dan 90 wooneenheden.”

De politiezone Getevallei kreeg over het incident een melding binnen om 15.58 uur.

”Bewoners die naar de kelder gingen, bemerkten een braakspoor nabij het slot van een kelderdeur. Op het eerste zicht werd er niets gestolen. Ter plaatse zagen onze inspecteurs nog twee kelderdeuren met schade. Sommige deuren waren niet op slot, dus het kan zijn dat er ook in deze ruimtes dingen werden ontvreemd. Vermoedelijk kwam de verdachte binnen langs de gemeenschappelijke toegangspoort. De politie is bezig met het onderzoek maar voorlopig is het officiële nadeel nog niet bekend”, luidt het bij de ordehandhavers.

PIT gebouw
PIT gebouw krijgt dieven over de vloer