Vensterglas tuimelt zomaar uit raam station en doorboort jas voorbijganger

10 november 2022 | 16u55 | Gepost door rik.poulman@te…
De jas vertoont een flinke scheur en is niet meer te herstellen. Al bij al had de jongen geluk dat hij een dikke jas droeg, want anders zouden zijn verwondingen veel erger geweest zijn.

Het wordt echt wel hoog tijd dat de NMBS maatregelen treft om haar passagiers en voorbijgangers aan het station van Tienen te beschermen. Het gebouw is zodanig in verval dat het er niet meer veilig is.

Dat moest de 17-jarige Jasper Van Roy gisteren nog ondervinden. Hij had na schooltijd met een paar vrienden afgesproken aan het stationsgebouw toen hij een ferme duw in zijn rug voelde. Pas toen zijn vrienden opmerkten dat zijn jas gescheurd was en er stukken glas rond hem lagen, realiseerde hij zich pas wat er echt gebeurd was.

“Al bij al heeft hij veel geluk gehad dat hij over zijn T-shirt een pull en een overjas droeg waardoor de impact niet al te erg was”, vertelt mama Marleen Boets, “want dit had echt slecht kunnen aflopen. Voor hetzelfde geld was dat glas in zijn hals terecht gekomen. Ik durf er niet aan denken wat daarvan de gevolgen zouden kunnen zijn.” De spoorwegmaatschappij maakt hier wel een heel slechte beurt om het vertrouwen van het publiek te winnen.

De jongen heeft in ieder geval een kwetsuur in zijn rug waarvoor hij vandaag naar de huisarts ging om te onderzoeken of er nog splinters glas zijn blijven zitten. Zijn mama nam contact op met de NMBS om de feiten te melden. “Dat verliep niet zo eenvoudig, want als je naar de maatschappij belt, krijg je wel iemand aan de lijn om je met inlichtingen over de dienstregeling te helpen, maar voor een dergelijk probleem konden ze mij niet meteen helpen. Die persoon heeft wel onze gegevens genoteerd en zou de klacht overmaken aan de juridische dienst, maar rechtstreeks konden wij die niet bereiken en tot hiertoe hebben wij ook nog niets van hen vernomen.”

Voor zover wij vandaag konden nagaan, werden er nog geen extra maatregelen genomen om dergelijke incidenten te voorkomen. 

Het stationsgebouw dateert van 1840. Het jaartal is vermeld op een gevelsteen. Het is het oudste nog bestaande stationsgebouw in België en het Europese vasteland.

station
Dat een ruit zomaar kan loskomen, stemt tot nadenken.

Lees meer over