Van beschimmelde afbakbroodjes tot bloedklonters in gehakt, Tiense Aldi’s krijgen bakken kritiek over zich heen

ALDI

De twee Aldi’s in Tienen krijgen op sociale media heel wat kritiek te slikken. Klanten klagen er de laatste tijd over de kwaliteit van de producten. “Ik kocht er een ijsje en daar zat plastiek in”, zegt er eentje. Bij Aldi zeggen ze dat ze elke kwaliteitsklacht serieus nemen.  

De klachten gaan over de vestigingen van Aldi in de Slachthuisstraat en aan de Leuvenselaan, niet over slagerij Renmans die vaak bij een Aldi winkel te vinden is.

Klanten hebben het op sociale media over paprika waar schimmel op zit, bloedklonters in het gehakt, vlees dat stinkt, gehakt dat groen ziet en veel meer.

Plastiek in ijsje

Een 26-jarige klant ontdekte ook een stuk plastiek in een ijsje dat ze bij winkel kocht. “Ik ben zwanger en ik let echt wel op wanneer ik iets eet. Toen ik het plastiek in het ijs opmerkte, vond ik dat er toch wel even over. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik zulke dingen tegenkom in de Aldi. Zo kocht ik afbakbroodjes die niet eens over datum waren en toen ik thuis kwam zag ik dat er schimmel op zat.”

"Kwaliteitsklachten nemen we altijd ernstig"

Woordvoerder van Aldi Jason Sevestre  zegt alvast dat de keten elke kwaliteitsklacht ernstig neemt. “Dat is in dit geval niet anders. De kwaliteit en de versheid van het aanbod zijn voor ons zeer belangrijk. We nemen de klachten dan ook steeds op met het winkelpunt en onze leveranciers.Voor onze verse producten werken we met strenge lastenboeken. De maatregelen die hierin opgesomd staan vragen de nodige inspanningen intern, maar ook bij onze leverancier.”

Volgens de woordvoerder ondergaan verse producten interne – en externe kwaliteitscontroles en wordt ook de temperatuur in de volledige keten meermaals per dag gecontroleerd.

“Al deze inspanningen zorgen ervoor dat er in het algemeen een grote klantentevredenheid heerst over onze verse producten. Zo geeft onderzoek aan dat 9 op de 10 AIdi-klanten vers kopen bij Aldi. Onze klantendienst is steeds bereikbaar via klantendienst@aldi.beInmiddels zijn alle mensen, die zich bij onze klantendienst gemeld hebben in dit verhaal, zeer correct geholpen."

Tekst: L.H.