Tiense club racet op legendarisch circuit van Le Mans, niet met een bolide maar op skeelers

Skeeleren

In de 24 uur van Le Mans, niet met racewagens maar op skeelers, eindigde team Sugar Wheels van RSC Tienen verdienstelijk 17de op een totaal van 59 teams in hun categorie.

De meeste mensen kennen Le Mans van de 24 uren Enduro Race voor F1 en MotoGP die er jaarlijks wordt georganiseerd sinds 1923.

Minder geweten bij het grote publiek is dat, al 20 jaar lang, een deel van het circuit ook gebruikt wordt voor de 24 uren voor skeelers, rolschaatsen, quads en longboard

De Tiense club besloot vorig jaar dat het tijd werd om hier ook eens aan deel te nemen en zakte naar het event af met 12 leden en 6 begeleiders.

“We hadden het zotte idee om deel te nemen aan dit event waar meer dan 3000 skeeleraars van over heel de wereld aan deelnemen, in totaal waren er 19 nationaliteiten aanwezig. Vanaf september 2022 werd, met een delegatie van de groep volwassenen onder leiding van Anne-Sophie Bergé, gestart met de voorbereidingen. Naarmate het weekend naderde, werd er intensiever getraind. Het team werd een hechte vriendengroep”, luidt het bij de club.

Uiteindelijk werden ze, in hun categorie 17de van de 59 teams en in het algemeen klassement behaalden ze de 53ste plaats op 310 teams. Ze reden in totaal ruim 560 km.

Lees meer over