Tienen Kermis: houd rekening met deze verkeersmaatregelen

Enkel bij het Sweet City Festival zal het niet mogelijk zijn om hier te parkeren.

Op dinsdag 18 juni start Tienen Kermis. Hierdoor zullen er tot 1 juli een aantal wijzigingen zijn voor verkeer, parking en markten.

Tienen Kermis 

Tienen kermis  neemt vanaf dinsdag 18 juni om 14 uur tot dinsdag 2 juli om 6 uur de Grote Markt in beslag, inclusief de parking.

Voor de openingsparade op vrijdag 21 juni wordt de Grote Markt tussen de Gilainstraat en de Leuvensestraat afgesloten van 18.30 tot 19.30 uur. 

Parkeren kan op het Sint-Jorisplein, parking Alexianenweg en ook aan het station van Tienen. In het weekend is de parking aan het station zelfs gratis.

Wijzigingen markten 

Omwille van Tienen kermis zal de vrijdagmarkt op vrijdag 21 juni verhuizen naar het Sint-Jorisplein. Ook de dinsdagmarkt van dinsdag 25 juni wordt deels verplaatst naar het Sint-Jorisplein. Parkeren kan op het achterste deel van het Sint-Jorisplein, parking Alexianenweg en station Tienen. 

De vrijdagmarkt van vrijdag 28 juni wordt verplaatst naar de Nieuwstraat. Op het Sint-Jorisplein (kant vaccinatiecentrum) vindt immers het Sweet City Festival plaats. Parkeren kan aan station Tienen, parking Alexianenweg, en de parking van de VIA in de Waaibergstraat wordt opengesteld. Ook kan je parkeren aan het Kazerneplein. 

De zondagmarkt van zondag 30 juni wordt geannuleerd. 

Langste dag op 22 juni

Door braderie en optredens op de Veemarkt is de Beauduinstraat tot aan de Veemarkt afgesloten. Om de vesten te bereiken kan je of vanuit de Kapelstraat door de Donystraat richting de Leopoldvest rijden of via het Kapucijnenplein door de Lombardstraat, die op die dag tweerichtingsverkeer wordt. Van daaruit kan je langs het Torsinplein en de Hoegaardenstraat de Sint-Helenavest en Goossensvest bereiken.

Lees meer over