Tattoo-artiest werd dood in wagen gevonden: "Hij was supergoede gast"

pascal

Op woensdag 20 september overleed de Tiense tattoo-artiest Pascal Massart (52) , beter gekend als Scalle. Hij werd dood teruggevonden in zijn wagen die dwars over de weg stond. Het zou gaan om een natuurlijke dood. “Het doet me wat dat hij vereeuwigd staat op mijn arm”, zegt J.L. die liever niet met zijn volledige naam in de media komt, waarvoor alle respect.

Pascal werd geboren op 26 januari 1971. J.L. leerde Pascal pas kennen in een latere fase in zijn leven. “Ik kwam pas in Tienen wonen in 1995. Hij woonde toen aan het stadspark en via via zijn we aan de praat geraakt. In 2000 begon hij dan zijn eigen tattoo-studio en ik was een van zijn eerste proefkonijnen.Het doet me toch wat dat zijn werk nu vereeuwigd staat op mijn arm. Daarna heb ik hem beter leren kennen en werden we ook heel goede kameraden. In de 25 jaar dat we met elkaar omgingen hebben we nooit ruzie gehad, we hadden wel goede discussies want hij kon ook eigenwijs zijn. We hebben geweldig goede tijden gehad en ons heel hard geamuseerd”, zegt J.L die  het moeilijk heeft met zijn overlijden.

“Pascal was ne goeie gast met het hart op de juiste plaats. Zijn grootste wens was om kinderen te hebben. In 2021 trouwde hij en kregen hij en zijn vrouw een dochtertje. Dat was echt zijn godin, zijn alles. Zijn wens was in vervulling gegaan. Ik ga hem heel hard missen en verschoot erg van het nieuws. Hij zou in zijn auto zijn gevonden, maar het zou om een natuurlijk overlijden gaan”, aldus J.L.

Ook andere vrienden, die hij leerde kennen in het uitgaansleven, herinneren hem als een toffe kerel. Als hij kon helpen, deed hij dat ook. Het is toch verschieten als je zulk nieuws hoort.”

Wie Pascal nog een laatste groet wil brengen, kan dit op maandagavond van 19 tot 20 uur bij het uitvaartcentrum Rummens langs de Aarschotsesteenweg 50-60 in Tienen.

Daar gaat ook de uitvaartceremonie door op dinsdag 26 september om 11.30 uur.

We wensen de nabestaanden heel veel sterkte.

Tekst: Laurien Holsbeeks