Straten afgesloten voor braderie en kermissen

Zaterdag krijgt de braderie in het centrum een muzikaal vervolg op de Veemarkt.

Voor de braderie van zaterdag worden enkele straten in Tienen afgesloten. Tienen Kermis wordt gevolgd door een kermis in Oplinter en ook daar moet je een paar dagen omrijden.

Naar aanleiding van ‘De Langste Dag’, een zomerbraderie met optredens en randanimatie, zijn de Leuvensestraat, Kalkmarkt, Nieuwstraat, Hennemarkt en Beauduinstraat (gedeelte tussen de Veemarkt en het Kapucijnenplein) afgesloten voor het verkeer van 6 tot 20 uur. De volledige Veemarkt en de Grote Bergstraat (van aan de Veemarkt tot aan de Kleine Bergstraat) worden verkeersvrij gemaakt. Nog omwille van Tienen Kermis zal de Grote Markt nog tot dinsdag 28 juni telkens van 14 tot 2 uur afgesloten blijven voor het verkeer tussen het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat en het kruispunt met de Gilainstraat. Tussen het kruispunt met de Gilainstraat en het kruispunt met de Academiestraat geldt eenrichtingsverkeer richting Academiestraat.

Lees verder onder de foto
wielerwedstrijd
De wedstrijd doorkruist Oplinter richting Kortenaken.

Voor de organisatie van een wielerwedstrijd voor elites en beloften met doortocht in Oplinter, wordt op zondag 26 juni van 14.30 tot 18.30 uur eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Dalstraat, vanaf het kruispunt met de Sint-Hubertusstraat tot en in de richting van het kruispunt met de Herestraat. Ook in Uilstraat is dit het geval vanaf het kruispunt met de Herestraat tot aan de grens met Kortenaken, en dit in de richting van Kortenaken.

Ter gelegenheid van Oplinter kermis zal er van woensdag 29 juni om 9 uur tot maandag 4 juli om 13 geen verkeer toegelaten zijn op het Sint-Genovevaplein. De Sint-Hubertusstraat zal, tussen het Sint-Genovevaplein en de Beekstraat, van vrijdag 1 juli om 9 uur tot maandag 4 juli om 12 uur afgesloten worden voor het organiseren van een speelstraat. Een omleiding via de Dalweg/Herestraat/Beekstraat/Hof ter Mereweg/Neerlintersesteenweg wordt voorzien.

Er is verder geen verkeer toegelaten tussen 10 en 18 uur in de Oude Weg in Bost op zaterdag 25 juni, tussen de Hannuitsesteenweg en de Potstraat, voor de organisatie van het schoolfeest van basisschool De Toermalijn. Diezelfde zaterdag wordt een gedeelte van het Sint-Gillisplein (voor brasserie Cumptich) van 12 tot 22 uur verkeersvrij gemaakt voor ‘Brass op het terras’. In het gedeelte van het Sint-Gillisplein waar normaal eenrichtingsverkeer geldt, wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten.

Lees meer over