Stadslijst 'Tienen Anders' pakt uit met enkele opvallende kopstukken: "Tienen moet weer welvarend en bruisend worden"

Omdat het anders moet en beter kan.

Vrijdag stelde een mix van Vooruit Tienen, christendemocraten, liberalen en onafhankelijken, een nieuwe politieke samenwerking voor: 'Tienen Anders'. Onder andere Nele Daenen (Vooruit), schepen Wim Bergé (CD&V) en Kjell Coel (Vooruit) stappen mee in de partij. Bergé liet eerder al weten niet mee te stappen in het verhaal van Team Tienen, de lijst van burgemeester Katrien Partyka.

Met Tienen Anders willen men de kiezer een duidelijk alternatief bieden voor het huidige beleid in de suikerstad. "Uit zowat alle cijfers blijkt immers dat het niet goed gaat met Tienen. De roep naar verandering klinkt meer en meer bij de bevolking. Tienen anders wil met gerichte oplossingen voor grote en kleine problemen de stad weer op de juiste rails zetten", klinkt het.

Zowel ervaren bestuurders als nieuwe krachten

Tienen Anders bestaat uit een mix van Vooruit, christendemocraten, liberalen en onafhankelijken. "Met andere woorden, een diverse groep mensen met heel verschillende achtergronden, die wel hun eigenheid en identiteit bewaren. Hier zitten zowel ervaren bestuurders als nieuwe enthousiaste krachten in die de bezorgdheid over de stad delen", zo klinkt het bij Tienen Anders.

“Tienen Anders is een lijst van en voor alle Tienenaars”, zegt Nele Daenen, fractieleider van Vooruit en nu lijsttrekker bij Tienen Anders. “De kracht van Tienen Anders is onze verscheidenheid. Dat is net wat de stad nodig heeft. Tienen heeft oplossingen nodig op heel veel vlakken. En daar komen net de verschillende achtergronden en de expertises van onze mensen van pas.”

"Het grote gebrek aan vertrouwen in het stadsbestuur blijkt onder meer uit de stadsmonitor. Meer en meer ook wordt het dagelijks beleid van de stad openlijk op de korrel genomen. En steevast kunnen de verschillende plannen en projecten van het stadsbestuur rekenen op stevige kritiek en weerstand."

Het moet anders 

De bevolking geeft de laatste jaren dan ook steeds vaker en steeds luider het signaal dat het anders moet. Tienen Anders wil ook dat de dingen eindelijk veranderen en er een bestuur komt dat werkt voor de stad en haar inwoners, niet omgekeerd. "Met een beleid dat aansluit bij wat de bewoners willen en de stad nodig heeft. Een andere manier van bestuur, oplossingen bieden voor Tienen en deelgemeenten, openheid en transparantie zijn enkele begrippen. Maar ook het afstappen van grote, megalomane projecten, dure studies en consultants waarvan meerwaarde van de plannen twijfelachtig is en die de stadsschuld wel omhoog jagen", klinkt het.

Een propere, nette stad

Tienen Anders wil eerst de basistaken en de basisdienstverlening op orde krijgen. "Een propere, nette stad met een efficiënte en goede dienstverlening, degelijke infrastructuur en een vlotte en veilige mobiliteit. Om van Tienen uiteindelijk weer een welvarende stad maken, is een totaalproject nodig. Tienen moet en kan weer welvarend en bruisend worden”, besluit Wim Bergé, schepen van Vrije Tijd (CD&V). “Een stad waar het goed is om te wonen. Om kinderen op te voeden, te werken en te investeren. Een stad waar iedereen zich thuis kan voelen en een toekomst heeft. De Tienenaar verdient dat we daar keihard voor werken. Wij geloven dat het kan", zo besluit hij.

Lees meer over