Stad zoekt standhouders voor vier weekends kerstmarkt en winterbar

30 september 2022 | 09u47 | Gepost door rik.poulman@te…
kerstmarkt

Energiecrisis of niet, ook dit jaar vindt er een kerstmarkt met winterbar plaats tijdens de laatste vier weekends van december. De stad lanceert een oproep naar standhouders.

Het programma van “Wintermagie in Tienen” wordt binnenkort vrijgegeven, maar nu al lanceert de stad een oproep voor de kerstmarkt. Die zal plaats grijpen van vrijdag 9 tot zaterdag 31 december, elk weekend op de Grote Markt. Verenigingen, handelaars of particulieren die er een stand willen uitbaten in één van de chalets, kunnen een aanvraag indienen. In totaal zullen er 30 chalets toegewezen worden.

“Dit jaar kunnen verenigingen zich ook inschrijven voor het uitbaten van de winterbar”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “We plaatsen een gezellig aangeklede winterbar voor het stadhuis die per dag uitgebaat kan worden tijdens de openingsuren van de kerstmarkt. Met dit initiatief hopen we de verenigingen een extra duwtje in de rug te geven na een moeilijke periode.”

De inschrijving voor een chalet en/of de winterbar is gratis. Er dient enkel een waarborg van € 100 voor een chalet en € 200 voor de winterbar betaald te worden. Inschrijven kan vanaf vrijdag 30 september om 18 uur tot vrijdag 17 oktober 9 uur. Het volledige reglement kan geraadpleegd worden op www.tienen.be/reglement-kerstmarkt.

Lees meer over