Stad wil huidige klinieksite nieuwe bestemming geven

Heilig hartsite

Over een viertal jaren verhuist het regionaal ziekenhuis naar het Houtemveld. Voor de stad betekent dit een nieuwe opportuniteit om een groot binnengebied van de stad te herontwikkelen.

Het gaat om een deel van de stad gelegen tussen de Oude Vestenstraat, de Kliniekstraat, de Leuvensestraat, de Oude Leuvensestraat en de Gilainstraat. “De herbestemming van de site is een unieke kans om in het centrum vorm te geven aan een verkeersluwe, groene en klimaat-robuuste omgeving”, verduidelijkt burgemeester Katrien Partyka,.”dit met respect voor het historisch erfgoed. We willen er een mix van functies realiseren, die een meerwaarde bieden voor de binnenstad.”

Lees verder onder de foto
H. Hart2

Drie ontwerpbureaus dienden bij het Team Vlaamse Bouwmeester een ontwerp in. De gunningscommissie adviseerde de stad om het ontwerp van de Tijdelijke Vereniging Atelier Horizon, VELD te weerhouden. Het schepencollege volgde dit advies in. Eind augustus gaat de stad met het bureau aan tafel zitten om de verdere timing, de procedure en het overleg met de eigenaars en buurtbewoners te plannen.

Meer informatie volgt in Passe Partout van 17 augustus.

Lees meer over