Staatssecretaris Sammy Mahdi gaat inspirerend gesprek aan met leerlingen PISO Tienen

Sammy Mahdy

Hoog bezoek deze namiddag in het PISO, waar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) een gesprek aanging met een honderdtal laatstejaars. Aan de spontane reacties van de leerlingen te zien, hebben ze zich niet verveeld.

Dat had waarschijnlijk veel te maken met de welbespraakte staatssecretaris die zelf nog niet echt zo heel lang van schoolbanken weg is en zich gemakkelijk kan verplaatsen in de leefwereld van het jonge volkje.

Mahdi vertelde honderduit over zijn eigen schoolloopbaan, zijn onzekerheden, zijn twijfels maar ook over zijn doorzettingsvermogen dat hij van thuis uit mee kreeg als zoon van een Irakese vluchteling en een Vlaamse moeder die hem aanmoedigden en alle kansen meegaven.

Lees verder onder de foto
groepsfoto met Mahdi

“In heb altijd mensen rond mij gehad die mij overtuigden”, vertelde de staatssecretaris die leerlingen aanmoedigde om veel dingen uit te proberen. “Ik ben veel te lang veel te voorzichtig geweest. Wees er niet bang voor om initiatief te nemen en durf af en toe te falen. Probeer ook een netwerk om u heen uit te bouwen. Door andere mensen te leren kennen gaat uw wereld open.” Spontaan reageerden verschillende leerlingen met vragen.

Het gesprek van Mahdi kaderde binnen het SODA-project van de school. Dat vierletterwoord staat voor stiptheid, orde, discipline en positieve attitude, vier pijlers die de school hoog in haar vaandel draag en die haar leerlingen die deze vaardigheden beheersen een bijkomend extra attest bezorgen dat ze goed kunnen gebruiken in hun latere zoektocht naar werk.

Mocht het ooit politiek niet meer lukken, het onderwijs zou hem alvast als tweede keuze perfect liggen.

Lees meer over