Seingever uit Tienen aangereden door ploegleider: "Als gewezen politieman krijgen ze mij niet snel klein"

Rudi Struyf

De 70-jarige Rudi Struyf uit Tienen werd zondag omvergereden in Herentals door ploegleider Carl Roes van Lotto Dstny Development Team tijdens de GP Rik Van Looy. “Ik was 40 jaar bij de politie in Tienen en heb wel erger meegemaakt. Zo rap krijgen ze mij niet klein.” De ploegleider in kwestie trekt zich terug uit de sport.

Toen een renner pech had werd die gedepanneerd door de volgwagen maar de verantwoordelijken waren vergeten hem bidons mee te geven. De ploegleider besloot van het parcours af te rijden en via een binnenweg zijn renner op het parcours weer bij te benen. Toen hij op mijn kruispunt aankwam, had ik de weg afgesloten omdat de eerste groep van het peloton passeerde. Ik zag dat hij meteen na hun doortocht toch wilde doorrijden en blokkeerde hem de weg. Hij bleef gas geven en ik was net te laat en kon niet meer wegspringen.”

Rudi ging over de motorkap en viel op de grond. “De ploegleider moest nog hard in de remmen gaan omdat er nog een renner passeerde toen hij door wilde rijden, hij miste hem ei zo na.”

Geen zware verwondingen

Gelukkig houdt Rudi er geen zware verwondingen aan over. “Ik heb pijn aan mijn elleboog en heb een schaar op mijn been. Achteraf kwam hij zich uitgebreid verontschuldigen maar dat zijn toch wel een beetje vijgen na Pasen he, al is het een mooi gebaar.”

Ploegleider trekt zich terug uit de sport 

Rudi is al vijf jaar seingever maar dergelijk incident maakte hij nog niet mee. “Je krijgt al eens verwijten van mensen die niet willen wachten tot de koers gepasseerd is maar een fysiek incident als dit, had ik nog niet meegemaakt. Toch denk ik niet aan stoppen, ik werkte 40 jaar bij de Tiense politie en beleefde wel andere zaken. Wielrennen is mijn passie en dat nemen ze mij niet af.”  

De ploegleider is aangedaan door het incident en trekt zich, na 40 jaar, terug uit de sport, zo vertelde hij aan GVA.  

Rudi Struyf
Rudi had veel geluk

Lees meer over