Ruim kwart miljoen voor investering in Tiense scholen

29 augustus 2022 | 16u53 | Gepost door rik.poulman@te…
De voormalige Sint-Jozefskerk wordt omgebouwd tot school.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 266.784 in scholen in Tienen. Het geld wordt verdeeld onder het VIA en VBS De Toverwijzer.

De Vlaamse regering investeert tijdens deze regeerperiode €3 miljard in schoolgebouwen. Dat is nog een half miljard meer dan tijdens de vorige legislatuur, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Een deel van dat geld komt naar Tienen.

VIA-1 aan de Waaiberg kan rekenen op € 78.391,36 voor buitenschrijnwerk en dakwerken. VIA-2 kan dan weer geld ontvangen (€ 86.367,65) voor renovatie van een deel van blok C en voor de binnenafwerking van wanden, vloeren en plafond, brandbestrijding, ventilatie en vernieuwing elektriciteit. Ten slotte gaat er ook nog € 102.025 naar vrije basisschool De Toverwijzer. Die huist voorlopig nog aan de Sint-Truidensesteenweg, maar is de voormalige Sint-Jozefskerk in Nieuw Overlaar aan ’t verbouwen tot school. De toelage gaat naar gevelbekleding en pleisterwerken, buitenschrijnwerk, vloeren, binnendeuren, sanitair en verwarming, ventilatie en elektriciteit.

Via

Lees meer over