RSC Tienen neemt 42 medailles mee naar huis op Belgische kampioenschappen skeeleren

Skeeleren

RSC Tienen mag trots zijn op hun atleten want die behaalden vorig weekend 42 medailles en drie algemene Belgische kampioenen op de Belgisch kampioenschappen skeeleren op de piste en op de weg.

Het Belgisch kampioenschap op de piste ging door in Zemst, dat op de weg in Leuven.  

Bij de miniemen meisjes won Mart Deroye 3 gouden en 1 zilveren medaille en door deze resltaten werd ze algemeen Belgisch kampioen. Kato Hoelbeek behaalde 3 zilveren en 1 bronzen medaille in dezelfde leeftijdscategorie terwijl Axelle Vandeput alleen deelnam aan de disciplines op de piste, waar ze een vijfde en een zesde plaats behaalde.

 Nina Ricchiuti (pupillen meisjes) behaalde op de korte afstand op de piste een bronzen medaille, op de weg werd ze tweede op de 300m.

Doutzen Camps behaalde dan weer mooie plaatsen met onder andere een 4de plaats op de 500m op de piste en een 5de plaats op de 300m sprint op de weg.

Bij de pupillen jongens bracht Luca Lemmens 3 zilveren en 1 bronzen medaille mee naar Tienen.

 Leander ging er pas echt voor en nam 5 gouden medailles mee naar Tienen. Hij werd algemeen Belgisch kampioen bij de scholieren jongens.

Deroye stond er geen maat. Hij won 5 gouden medailles en werd bijgevolg algemeen Belgisch kampioen bij de scholieren jongens.

 Bij de cadetten meisjes won Elise Bergé 3 gouden en 2 zilveren medailles. Zij werd ook algemeen Belgisch kampioen in deze categorie. Amélie Ignoul won dan weer 2 gouden en 3 zilveren medailles.

 Lenn Kusters veroverde 4 zilveren en 1 bronzen medaille bij de cadetten jongens.

 Bij de jeugd heren streed RSC Tienen met Vik Reynaerts en Lowie Dekens voor de medailles. Vik won 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille, Lowie behaalde drie bronzen medailles.

 Laurens Bergé tenslotte wond goud op de 200 meter op de piste bij de senioren.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play