Priester Coosemans overleden: hij was als pastoor actief in Kumtich en Hoxem

Priester Jan 'Jean' Coosemans

Priester Jan (Jean) Coosemans (92j) is op 25 november overleden in woonzorgcentrum Huize Nazareth in Goetsenhoven. De uitvaart vindt plaats in de Sint-Gilliskerk van Kumtich op woensdag 30 november om 10.30 uur. Hij was vroeger pastoor in Kumtich en dienstdoend pastoor in Hoxem.

Pastoor Coosemans, een geboren Leuvenaar, werd tot priester gewijd in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen in 1955. Hij was ook nog onderpastoor in Erps-Kwerps en Sint-Germanus Tienen. Daarna was hij pastoor in Kumtich en dienstdoend pastoor bij Sint-Jan Hoxem en wzc Huize Nazareth Goetsenhoven.

In augustus 2005, toen op 75-jarige leeftijd, stopte hij als administrator in Hoxem en pastoor in Kumtich.  De parochiegemeenschap van Hoxem nam toen afscheid van pastoor Jan Coosemans, met een viering in de Sint-Janskerk en achteraf in het parochiecentrum. Hij was pastoor in Sint-Egidius Kumtich van in  1976 en aangesteld als administrator in Hoxem sinds 1990, na het overlijden van pastoor Jan Hoomans. Pastoor Coosemans maakte in Hoxem de vieringen van 90 en 100 jaar parochie mee.

Gelegenheid tot groeten in funerarium Permentier aan de Kumtichstraat 2 in Kumtich op dinsdag 29 november van 19 uur tot 19.30 uur.

Lees meer over