Poëziewedstrijd Julia Tulkens wordt al voor elfde keer georganiseerd

Julia Tulkens

De gemeenten Landen, Linter en Tienen organiseren, in samenwerking met Rotary Tienen, voor de elfde keer de tweejaarlijkse poëziewedstrijd Julia Tulkens. Dit jaar is het thema verbeelding.

Er zijn vijf categorieën met name eentje voor de leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van het basisonderwijs, een andere voor de leerlingen uit het eerste tot derde jaar van het secundair onderwijs, een derde voor de leerlingen van het vierde tot het zesde leerjaar van het secundair onderwijs, een open categorie zonder leeftijdsbeperking en een laatste en nieuwe voor leerlingen CVO – Nederlands voor anderstaligen en OKAN klassen.

Per categorie zijn er drie geldprijzen te winnen. Deelnemen kan alleen met een Nederlandstalig gedicht. Scholen kunnen in groeps- of klasverband inschrijven.

Gedichten insturen kan tot en met vrijdag 16 februari 2024 op het mail-adres julia.tulkens@tienen.be met als onderwerp Poëziewedstrijd Julia Tulkens.

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 31 mei ‘24 om 20 uur in de theaterzaal van het Cultuurcentrum De Kruisboog in Tienen.

Het wedstrijdreglement is terug te vinden op www.poezieprijsjuliatulkens.be.

Lees meer over