PISO is de Strafste School van Vlaams-Brabant. Binnenkort ook van heel Vlaanderen?

26 september 2022 | 16u56 | Gepost door rik.poulman@te…
strafste school

Het PISO in Tienen mag zich de Strafste School van Vlaams-Brabant 2022 noemen. De Strafste School is een project van radiozender MNM. Op 24 oktober brengt de jury van MNM een bezoek aan de school en krijgt het PISO de kans zich aan heel Vlaanderen te tonen.

MNM wil weten welke school de strafste is, een school waar wordt lesgegeven, gesport, gezongen, gedanst, gewerkt, geoefend en gestudeerd. En waar nog verder wordt gegaan. Het is de draaischijf van een hele gemeenschap, tot ver buiten de schoolmuren. Een open huis dat geen geheimen kent voor buurtbewoners, dat door gewoon zichzelf te zijn een lach op het gezicht van voorbijgangers tovert, dat actief deelneemt aan wat er gebeurt. Geen oubollige onderwijsinstelling, maar het kloppend hart van het sociale leven van iedereen die er thuis is. De start van duizenden vriendschappen en relaties. Waar je leert wat echt telt in het leven, en het ook meteen in de praktijk brengt.

Lees verder onder de foto
PISO_2

Het verdict valt op 24 oktober. Het laatste lesuur van de middag komen de laatste juryleden, Francisco en Jaël aan. De jury krijgt in één lesuur een feestelijke rondleiding door de school. 50 minuten dus, inclusief ontvangst. Dit is een kans om de jury en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen te tonen wie de school is en waar de leerlingen trots op mogen zijn. Van 16 tot 19 uur gaat er die dag een live radioshow op antenne.

MNM DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts gaan samen met hun vaste jury Jaël Ost (bekend van #likeme) en Francisco Schuster (bekend van Tagmag en zelf nog leerkracht biologie en Engels geweest) én leerlingen van de vorige Strafste School, GO! SBSO Zonnebos in Brasschaat op zoek naar die ene school in Vlaanderen of Brussel waar de vibes tijdens de lessen helemaal goed zitten, waar leerlingen en leerkrachten besties zijn en waar je helemaal geprept wordt voor wat je na het middelbaar staat te wachten.

Hou deze pagina in de gaten. Morgen brengen wij meer nieuws hierover.

Lees meer over