Pionier Tiens basketbal Max Neven overleden

max neven

Op woensdag 11 januari is gewezen sportleraar en basketbalpionier Max Neven op 92-jarige leeftijd overleden in het woonzorgcentrum Twee Poorten in Tienen.

Max Neven was een erg geliefde sportleraar en trainer, zowel bij leerlingen in het secundair onderwijs als bij verschillende sportclubs waar hij actief was. Neven was beginjaren ’50 van de vorige eeuw nauw betrokken bij de atletiek in Tienen. Tijdens een interview in 2017 vertelde hij uitgebreid over het ontstaan van basketbalclub Racing Tienen die ongeveer gelijktijdig met de atletiekclub ontstond als activiteit voor de atleten die in de wintermaanden niets om handen hadden. De eerste jaren speelde de ploeg in open lucht. Hij heeft ook heel wat bergen verzet om het vrouwelijk deel van de bevolking aan het sporten te krijgen.

U kunt Max een laatste groet brengen op maandag 16 januari van 19 tot 20 uur in het uitvaartcentrum Rummens aan de Aarschotsesteenweg in Tienen. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in hetzelfde centrum op dinsdag 17 januari om 11.30 uur.

Lees meer over