Paul Noé speelde samen voetbal met overleden ex-Rode Duivel Stéphane Demol: "Hij was een gangmaker op elk feest"

Stéphane is diegene met witte lijn boven zijn hoofd

Paul Noé, zeg maar Polleke uit Tienen kende als beginnend voetballer de ex-Rode Duivel Stéphane Demol goed, die overleed op 57-jarige leeftijd. ”Als jongere voetballer leerde ik hem kennen, ik dacht toen al dat die het ver zou schoppen.”

Demol zal wellicht vooral bekend blijven om zijn kopbalgoal tegen Rusland op het WK van 1986.

Zelf speelde Paul bij KVK Tienen waar hij best een aanstormend talent was. “Het was begin jaren tachtig toen ik Stéphane leerde kennen. Ik mocht naar een testproef bij Anderlecht en hij speelde daar al, ik was toen 19 jaar. We speelden ooit een tornooi in Frankrijk waar ook Frank Van Imst aan deelnam en ook bij de Nationale UEFA ploeg Juniors kwam ik hem weer tegen. Het was een toffe gast die je opving en ook voor plezier zorgde. Toen we eens in Frankrijk op stap waren, bleek hij een gave te hebben om plezier te maken, hij trok het feestje altijd wel op gang.”

"Wist al snel dat hij het ging maken"

In die tijd was Paul al overtuigd van de kwaliteiten van Stéphane. “Ik dacht toen al, die gaat er geraken. Ik ben hem blijven volgen, ook al verwaterde het contact toen hij bij de Duivels ging spelen. Aan het einde was hij niet meer de grote vedette maar hij heeft toch wel iets betekend voor het Belgische voetbal. Het nieuws over zijn dood deed me toch wel iets, ik lag al in bed toen mijn vrouw het me kwam vertellen. Het doet je stilstaan bij het leven en ik heb meteen een vriend gebeld.”

Zelf had Paul minder geluk in zijn voetbalcarrière. “Ik kreeg al jong lymfekanker en dat betekende het einde van mijn voetbaldroom. Steph was een heel fijn mens die veel te vroeg gestorven is.”

Lees meer over