Oudste inwoner Alicia (105) wordt gevierd in Tienen

Alicia werd 105 en dat werd gevierd!
Met haar 105 jaar is Alicia Bache de oudste inwoner van Tienen en dat werd stevig gevierd in het woonzorgcentrum De Gouden Jaren. 

Alicia Bache, geboren in De Panne op 17 februari 1919, mocht maar liefst 105 kaarsjes uitblazen. Hierbij is ze de oudste inwoner van Tienen en dat werd op zondag 18 februari goed gevierd in het woonzorgcentrum. “Ze vluchtte in de oorlog naar Frankrijk om daarna in Bergen te gaan wonen. Hierdoor is ze perfect tweetalig. In 2016 kwam ze via familie naar ons woonzorgcentrum, maar zelf is ze nooit getrouwd. Ze heeft een vast plaatsje in haar vertrouwde zetel waar ze geniet van alles en iedereen. Voor de andere bewoners is ze ‘ons moeke’. Ze houdt van een lekkere taart of koekjes”, zo klinkt het in het woonzorgcentrum.

Ook burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) was ook van de partij en zei zelf: “Alicia is een ongelofelijk kranige dame. Sinds ze 100 werd, breng ik haar elk jaar een bezoekje. In het WZC de Gouden jaren is ze erg in haar nopjes en elke verjaardag wordt op een speciale manier gevierd, waar ze dan ook erg van geniet.”

Lees meer over