Oud gemeenteraadslid Arthur Dumont overleden: "Was in hart en nieren een echte Hakendovenaar"

Arthur Dumont

Oud gemeenteraadslid Arthur Dumont uit Tienen is overleden op 69-jarige leeftijd. Tuur was een een heel gekende figuur in deelgemeente Hakendover en was landbouwer met hart en ziel.

Dumont zetelde als raadslid voor Open Vld maar stapte later over naar de toenmalige SP, huidige Vooruit, waarvoor hij ook OCMW raadslid was. Hij was ook een tijd voorzitter van de landbouwraad en werkte voor de NMBS.

De politicus was ook lang de enige aspergeboer in de regio. Toen hij nog lid was van Open Vld plantte hij ook blauwe aardappelen, creatief was hij dus in elk geval.

Dumont was bovendien betrokken bij de Paardenprocessie in het dorp waarvoor hij zich sterk engageerde

Hij leed al een hele tijd aan een ongeneeslijke ziekte. En vrijdagavond werd hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij zaterdag overleden is.

“We wisten al een tijdje dat Arthur ziek wass, maar dat neemt niet weg dat het nieuws toch hard aankomt. We hebben hem lange tijd als collega gehad in de gemeenteraad, maar hij was ook heel bekend in het Hakendoverse verenigingsleven. Arthur was in hart en nieren een echte Hakendovenaar die het opnam voor de belangen van de boeren en ook heel veel werk verzette hiervoor”, zegt burgemeester Katrien Partyka (Cd&v).

Tuur laat een echtgenote en 2 dochters achter. Wij wensen hen alvast veel sterkte.

Lees meer over